FirstMet Review

Onze beoordeling

FirstMet werd voor het eerst gelanceerd door Snap Interactive (nu bekend als PeerStream) in 2007 onder de naam AreYouInterested (AYI). AYI was een exclusieve datingsite voor mensen die op zoek waren naar levenslange connecties. De site heeft in 2012 een nieuwe naam gekregen onder een nieuwe naam en een nieuwe kijk. Van een exclusieve datingsite heeft het verschillende functies en functies van populaire sociale mediasites aangepast om de gebruikerservaring minder streng en leuker te maken. Vandaag de dag heeft FirstMet ongeveer 30 miljoen gebruikers over de hele wereld, en hoewel de meerderheid van haar gebruikers nog steeds op zoek zijn naar serieuze relaties, verwelkomt de site nu vrij leden die op zoek zijn naar vriendschap en informele dating.

 • De meerderheid van de gebruikers van de site is 35 jaar en ouder
 • Alleen al vanuit de VS meer dan 2 miljoen unieke siteweergaven

Volgens de website van Firstmet heeft het dateringsportaal meer dan 30 miljoen geregistreerde gebruikers van over de hele wereld. Meer dan de helft van het gebruikersbestand van de site komt uit de VS, gevolgd door het VK, Australië, Canada en India. Hoewel de site is omgedoopt tot een reguliere datingsite, is het merendeel van de gebruikers nog ouder, met het grootste aandeel van de 35-50 en meer dan 50.

Inschrijven

 • Gebruikers kunnen zich aanmelden via e-mail of Facebook
 • Het registratieproces duurt ongeveer 2-3 minuten
 • De site importeert uw foto en basisinformatie als u ervoor kiest om u aan te melden via Facebook
 • Het is niet verplicht om een ​​foto te uploaden tijdens het aanmelden
 • De site detecteert automatisch uw locatie

Het registratieproces van Firstmet is vrij eenvoudig en eenvoudig. In tegenstelling tot andere matchmaking-sites bombardeert het je niet met verschillende pagina’s met vragen. U hoeft alleen basisinformatie te verstrekken, zoals uw naam, e-mailadres, locatie en datum of geboorte. Als u klaar bent, kunt u de site onmiddellijk gebruiken, omdat er geen e-mailverificatie nodig is.

Contact maken

 • Geen gratis zoekfunctie
 • Je krijgt aanbevolen wedstrijden, afhankelijk van je voorkeuren
 • Je kunt je wedstrijden uitbreiden door het leeftijdbereik en de gewenste afstand aan te passen
 • Klik op het vinkje om uw interesse te tonen, klik op het X-teken dat u wilt passeren
 • U kunt profielen overslaan als u nog niet hebt besloten
 • Er is een chatroom

Ondanks dat het een reguliere, serieuze datingsite is, gebruikt FirstMet niet dezelfde gratis zoekopties die zijn tijdgenoten gebruiken. In plaats daarvan introduceren ze aanbevolen overeenkomsten voor hun gebruikers, vergelijkbaar met hoe Tinder werkt. In plaats van naar links en rechts te vegen, klikt u op het vinkje als u geïnteresseerd bent in iemand en op het X-teken als u dat niet bent. Elk item bevat de foto van de persoon, hun gebruikersnaam, locatie en leeftijd. Als dit niet genoeg informatie is, kunt u altijd op hun gebruikersnaam klikken om naar hun volledige profiel te gaan.

Als je contact met iemand wilt opnemen, kun je deze ijsbrekers sturen. Dit zijn vragen waarop andere leden antwoorden kunnen kiezen om het gesprek op gang te brengen. U kunt ijsbrekers beantwoorden, maar houd er rekening mee dat gratis gebruikers berichten kunnen verzenden en ontvangen, inclusief ijsbrekers.

Profielkwaliteit

 • Gratis gebruikers kunnen de foto’s van andere gebruikers duidelijk zien
 • Het is mogelijk om naar de profielen van andere leden te kijken als een gratis gebruiker
 • U kunt gedetailleerde informatie zien zoals sterrenbeeld, politieke houding, religie en etniciteit
 • Gebruikers kunnen hun interesses kiezen uit een lijst die door de site wordt verstrekt
 • Interesses variëren van favoriete films tot favoriete activiteiten
 • De profielen zijn vrij gedetailleerd
 • De profielinformatie kan later worden gewijzigd
 • Profielfoto’s zijn gratis zichtbaar voor iedereen

Het is gemakkelijk om te zien dat gebruikersbelangen belangrijk zijn voor Firstmet. In feite is de gehele rechterhelft van het profiel van een persoon gewijd aan interesses. In plaats van uw interesses op te schrijven, kunt u kiezen uit een lange lijst met boeken, films, activiteiten, muziek en andere interessante punten. Dit worden trefwoorden waarmee andere gebruikers u kunnen vinden en contact met u kunnen maken.

Het is geweldig om te weten dat je elk gebruikersprofiel in zijn geheel kunt bekijken als een gratis gebruiker. U kunt zelfs zien of de gebruiker momenteel online is, of dat hij / zij offline is, u kunt zien hoe lang geleden hij / zij voor het laatst online was.

Bij het bekijken van verschillende gebruikerscommentaren op de website, is het duidelijk dat nepprofielen overal zijn, wat verrassend is omdat de site een strikt registratieproces heeft. De website detecteert VPN-gebruik en zal elk account dat een VPN gebruikt onmiddellijk opschorten. FirstMet detecteert ook automatisch uw locatie tijdens aanmelding via GPS en IP-adres en als u een ander adres in uw profiel typt, telt dit als verdacht gedrag in de boeken van de site. Zelfs met al deze, lijkt het erop dat veel mensen mazen in het systeem hebben gevonden omdat er veel nepprofielen op de website zijn.

App

 • Dezelfde lay-out en functionaliteit als de desktopversie
 • Beschikbaar voor iOS- en Android-gebruikers
 • Meer dan 1 miljoen downloads op Google Play
 • App maakt gebruik van de locatieservices van uw telefoon om uw land en stad te detecteren

Als het gaat om functies en uiterlijk, is de app een copycat van zijn desktop-tegenhanger. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds een geweldige toevoeging, vooral omdat de site zijn gebruikersbasis probeert uit te breiden en jongere leden aan te trekken. De app is gebruiksvriendelijk, wat geweldig is voor de oudere gebruikers van de app. Hoewel het niets nieuws biedt, is het een enorm gemak voor mensen die onderweg naar wedstrijden willen zoeken.

Real Life Review

“Ik ben op verschillende datingsites en -apps geweest, en een ding dat me opviel aan de meeste daarvan is dat ze meer gericht zijn op de jongere generatie. Het is zo verwarrend – met termen als swipe en ghost voelde ik me zo misplaatst met deze datingsites. Heck, ik heb me zelfs onbewust geabonneerd op een paar “voordelen” alleen omdat ik niet begreep wat dingen betekenden. Toen ik FirstMet vond, was ik opgelucht – er waren geen rare gimmicks, geld verdienende voordelen en rare terminologie. Ik vond het leuk dat de meeste vrouwen die ik ontmoette eigenlijk in mijn leeftijdscategorie waren (hoewel er een paar jongere waren die om een ​​groene kaart vroegen). De site is heel eenvoudig, dus zelfs oude mensen zoals ik niet verdwalen. Ik heb eindelijk een site gevonden waar ik gewoon kan genieten van mensen ontmoeten zonder onnodige afleiding. “

– Mannelijke directeur, 49

Ontwerp en bruikbaarheid

Esthetisch ziet de interface van Firstmet er een beetje verouderd en saai uit. Dit is echter te verwachten, aangezien de meeste gebruikers van de site ouder zijn. Wat de site mist qua ontwerp, maakt het netjes goed. De menu’s, functies en tekst zijn overzichtelijk ingedeeld om browsen gemakkelijk en toegankelijk te maken, zelfs voor mensen die niet technisch onderlegd zijn.

FirstMet kosten en prijzen

Gratis diensten

 • Account registratie
 • Profiel aanmaken
 • Zoeken naar overeenkomsten
 • Videochat via Paltalk

Op services gebaseerde vergoedingen

 • Verbeter uw profiel
 • Hiermee kunnen anderen uw berichten in hun inbox lezen, ongeacht hun status
 • Verzend en ontvang berichten van andere gebruikers
 • Kijk wie je profiel heeft bekeken
Duur / Credits / Munten Kosten per maandTotaal
Premium lidmaatschap
1 maand $ 24,99 / maand 24,99 $
3 maanden 16.66 $ / Maand $ 49,99
6 maanden 12,50 $ / maand 74,97 $

Is FirstMet duur of goedkoop?

In vergelijking met andere providers is FirstMet bovengemiddeld.

Betalingsmogelijkheden

 • Kredietkaart
 • PayPal

Op de abonnementspagina kunt u zich ook aanmelden voor een profielboost voor een eenmalige vergoeding van $ 0,50. Met deze profielboost ontvangt uw profiel één dag accountactiviteit in 5 minuten. Voor nieuwe abonnementen wordt een eenmalig bedrag van $ 1,00 in rekening gebracht voor de activering van de premium account.

Speciale functies

In vergelijking met andere reguliere datingsites ontbreekt Firstmet als het gaat om speciale functies. De beschikbare functies maken de datingervaring echter des te leuker en veiliger voor iedereen.

ijsbrekers

Icebreakers zijn vragen die de site stuurt naar wedstrijden die aan uw criteria voldoen. Als ze geïnteresseerd zijn, kunnen andere leden deze vragen beantwoorden als een manier om een ​​gesprek met u te beginnen.

Paltalk

Firstmet werkt samen met de ontwikkelaars van Paltalk om videochatten te bieden aan zijn gebruikers. Als je er zeker van wilt zijn dat je match is wie ze zeggen dat ze zijn, kun je ze uitnodigen voor een videochat-sessie compleet met spraakcommunicatie.

Onze beoordeling

Inschrijven: 4.0 / 5
Contact maken: 2.5 / 5
Profielkwaliteit: 3.5 / 5
App: 3.0 / 5
Real Life Review: 3.5 / 5

Conclusie van de redactie

Zelfs na de re-branding zal niet iedereen FirstMet waarderen. De site heeft niet veel toeters en bellen en het heeft nog steeds sporen van de serieuze, exclusieve datingsite die AYI ooit was. Dit is echter goed nieuws voor mensen die niet echt om games, virtuele geschenken en persoonlijkheidstests geven – met de site kunt u zich concentreren op het vinden van overeenkomsten op basis van wederzijdse interesses. Gezien het feit dat de site nog steeds vooral oudere gebruikers aantrekt, is het misschien een goede zaak dat de site niet flitsende is en ervoor kiest zich te concentreren op wat belangrijk is: menselijke connecties.

FAQ

feiten

Wat is FirstMet?

Firstmet is een online matchmaker waar singles data en potentiële partners kunnen vinden. De site richt zich meer op serieuze daters, of op zoek naar een langdurige relatie, hoewel mensen op zoek naar vrienden en informele dates ook zijn toegestaan ​​op de site.

Wanneer is FirstMet gemaakt?

FirstMet werd voor het eerst geïntroduceerd in 2007 onder de naam AreYouInterested (AYI).

Van wie is FirstMet?

FirstMet is eigendom van het Amerikaanse bedrijf PeerStream

Waar is het hoofdkantoor van FirstMet?

Het hoofdkantoor van PeerStream bevindt zich in New York, VS..

Wat is er met AYI gebeurd??

AYI kreeg een nieuwe naam in FIrstMet. Terwijl AYI een exclusieve datingsite was voor serieuze singles die op zoek waren naar ware liefde, FirstMet omdat ze flexibeler waren en hun diensten uitbreidden met mensen die op zoek waren naar afspraken, informele dates en vriendschap.

Usability

Hoe werkt FirstMet?

Elke gebruiker die zich aanmeldt voor een Firstmet-account heeft zijn eigen profielen. Het is belangrijk om je profiel aan te vullen met je interesses en likes voor betere matching-nauwkeurigheid. Firstmet toont je wedstrijden op basis van je voorkeuren voor afstand en leeftijdscategorie en je kunt potentiële wedstrijden kiezen op basis van hoe compatibel ze voor jou zijn.

Is FirstMet gratis?

Technisch gezien wel. U kunt een account aanmaken en uw profiel gratis voltooien. Je krijgt ook wedstrijden zonder extra kosten. Om een ​​bericht te verzenden en te ontvangen, moet u uw account upgraden naar een betaald abonnement.

Is er een FirstMet-app?

Ja, Firstmet heeft een app beschikbaar voor iOS- en Android-gebruikers.

Waarom kan ik niet voorbij de FirstMet-inlogpagina komen?

Firstmet heeft een strikt beleid met betrekking tot nepprofielen. Als de site verdacht gedrag detecteert, keert u terug naar het inlogscherm en wordt uw account opgeschort.

Waar is de FirstMet-zoekfunctie?

Firstmet heeft geen zoekfunctie; in plaats daarvan geeft het u aanbevolen overeenkomsten op basis van uw ingestelde voorkeuren.

Hoe verwijder ik FirstMet van Facebook?

Klik op uw profielfoto in de rechterbovenhoek van het scherm en ga naar accountinstellingen. In uw profielinstellingen is er een optie om uw Facebook-account te ontkoppelen.

Hoe neem ik contact op met de ondersteuning van FirstMet?

De site heeft een contactformulier dat u kunt invullen. Als alternatief kunt u ze ook e-mailen op [email protected]

Veiligheid

Is FirstMet veilig?

Firstmet bestaat al sinds 2007 en is niet betrokken geweest bij beveiligingsschandalen, dus het is veilig om aan te nemen dat het veilig is. Als gebruiker is het ook uw verantwoordelijkheid om uzelf op kleine manieren te beschermen, bijvoorbeeld door geen waardevolle informatie over uzelf aan vreemden te verstrekken.

Hoe blokkeer ik firstmet-leden die mij lastigvallen?

Je kunt mensen blokkeren via hun profielen of zelfs rechtstreeks vanuit de berichtenfunctie zelf. De site adviseert zijn gebruikers om al het ongewenste gedrag te melden aan de klantenservice.

annulering

Hoe annuleert u FirstMet-abonnementen geautomatiseerde betalingen?

Klik eerst op uw profielfoto in de rechterbovenhoek van het scherm en klik vervolgens op Premium-account. Klik op Auto-vernieuwen annuleren om automatische verlengingen te stoppen.

Hoe verwijder ik mijn FirstMet-profiel?

Klik op je profielfoto rechtsboven in het scherm en ga vervolgens naar Accountinstellingen. Klik op de optie Account deactiveren. Bevestig dat u de eigenaar van het account bent door uw e-mailadres in te voeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top