BlackPlanet Review

Onze beoordeling

BlackPlanet is een online datingcommunity die zich specifiek richt op Afro-Amerikanen. De services zijn 100% gratis voor iedereen, hoewel er enkele advertenties op de pagina’s worden weergegeven. Leden mogen socialiseren via privéberichten en openbare forums. Sommigen adverteren vacatures, maar leden worden eraan herinnerd dat dergelijke berichten niet worden gecontroleerd op echtheid door de site en dat ze op eigen risico mogen solliciteren.

Het beweert een van ‘s werelds grootste online community voor Afro-Amerikanen te zijn. Het doel is om een ​​platform te bieden waar mannen en vrouwen socialiseren voor vriendschap, netwerken of het vinden van liefde. Het is al een tijdje actief en is in feite een van de eerste niche sociale online community voor zwarte mensen.

Blijft BlackPlanet een van de beste keuzes voor zwart gemeenschap? Was het in staat om het snel veranderende online datinglandschap bij te houden? Lees meer in deze review.

 • U krijgt een persoonlijk profiel dat u kunt invullen
 • De meeste gebruikers plaatsen hun foto’s in het gedeelte Discovery.
 • U zult de lijst met online leden niet zien.
 • De belangrijkste doelgroep van de site zijn Afro-Amerikaanse vrijgezellen.
 • Niet-zwarte mensen kunnen nog steeds lid worden van BlackPlanet.
 • De functie “Verhalen” is actief.

De nieuwsartikelen onder het gedeelte ‘Verhalen’ worden niet regelmatig bijgewerkt, maar deze verzamelen veel reacties van leden. Alleen de sitemoderators kunnen hier een nieuw artikel plaatsen, maar iedereen kan zijn mening daarover delen via het opmerkingenveld. De onderwerpen die hier worden vermeld, gaan meestal over populaire Afro-Amerikaanse beroemdheden en pictogrammen, maar andere grote kwesties zoals de zaak Harvey Weinstein en de dood van Anthony Bourdain worden hier ook gepost.

Vrouwelijke leden zijn actiever dan mannelijke. Ze posten altijd hun foto’s, werken hun status bij of geven commentaar op artikelen. Aan de andere kant, mannelijke leden zoals de chatroom en de berichtenfuncties meer.

Vrouwtjes Mannen

Leeftijdsverdeling

 • 18-24
 • 25-34
 • 35-44
 • 45-54
 • 55+

Inschrijven

 • Een nieuw lid hoeft alleen de nodige persoonlijke gegevens in te vullen.
 • Het duurt minder dan twee minuten om het profiel te maken.
 • U kunt een profielfoto uploaden tijdens de registratie, maar dit is niet vereist.
 • De registratiepagina toont een waarschuwing “Niet beveiligd” van de webbrowser.
 • Ze vereisen dat alle nieuwe gebruikers op de reCaptcha-service klikken “Ik ben geen robot”.

Een prompt “Niet beveiligd” verschijnt in de adresbalk van uw browser wanneer u de BlackPlanet-website bezoekt. Deze waarschuwing betekent dat het niet beveiligd is om verbinding te maken met deze site. Het waarschuwt u dat de informatie die met die pagina wordt verzonden en ontvangen, niet is beveiligd en mogelijk door iemand kan worden gestolen, gelezen of gewijzigd.

Positief is dat ze de reCaptcha-service hebben die ervoor zorgt dat spambots de site niet kunnen betreden. Toch is het de enige beveiligingsfunctie die ze hebben.

Een account aanmaken bij BlackPlanet is eenvoudig omdat ze alleen om de nodige informatie vragen, zoals de gebruikersnaam, e-mailadres, wachtwoord, geslacht en geboortedatum.

Contact maken

 • Er is een gratis zoekfunctie.
 • Alle berichtfuncties zijn gratis.
 • U kunt een bericht plaatsen zoals op een prikbord waar mensen opmerkingen kunnen toevoegen.
 • Berichten worden “Notities” genoemd die met een foto kunnen worden ingesloten.
 • Er is een “Verhalen” -functie die u het laatste nieuws van de dag geeft over beroemde Afrikaanse mensen.
 • Het verzenden van berichten naar andere gebruikers is gratis voor iedereen
 • Er is een chatroom

Zoeken naar mensen bij u in de buurt is mogelijk omdat u uw zoekresultaten kunt aanpassen op basis van geslacht, leeftijd en postcode. U kunt ook elke gewenste postcode invoeren, zelfs die buiten uw regio.

Alleen de moderators kunnen een chatroom maken, maar ze zijn beschikbaar voor iedereen. De kamers zijn gesorteerd op leeftijd, geslachtsvoorkeur en locatie. Mensen zijn over het algemeen vriendelijk en beleefd tijdens gesprekken, maar vacatures zijn merkbaar. Bijna alle kamers hebben een vacature geplaatst door een lid.

Profielkwaliteit

 • U kunt alle foto’s bekijken die in albums zijn geüpload.
 • Er is niet veel informatie in profielen.
 • Je kunt op elk openbaar bericht reageren, zelfs als je geen vrienden bent met de poster.
 • De profielen zijn slecht gedetailleerd
 • De profielinformatie kan later worden gewijzigd
 • Profielfoto’s zijn gratis zichtbaar voor iedereen
 • Je kunt je kopfoto en bio-essay later toevoegen.

Informatie over elk profiel is schaars, vooral omdat het toevoegen van details naast basisinformatie niet vereist is. U krijgt geen overzicht van iemands persoonlijkheid door hun profielen te controleren. U moet contact opnemen en vrienden zijn met de persoon en zien hoe ze zijn op sociale netwerksites.

Leden plaatsen graag statusupdates die open staan ​​voor openbare reacties. Deze berichten kunnen afbeeldingen of tekst over alles zijn en verschijnen in het gedeelte ‘Ontdekken’. BlackPlanet selecteert willekeurig de Discover-sectieberichten die voor elk lid verschijnen. De meest geliefde berichten krijgen een plaats op het tabblad “Geposte berichten”.

App

 • De app-versie ontvangt veel klachten over bruikbaarheid.
 • De desktopversie lijkt precies op de mobiele webversie.
 • De app is beschikbaar voor Android- en Apple-apparaten.
 • Het is gratis te downloaden.
 • De app reageert traag op opdrachten.

Alle functies van BlackPlanet zijn gratis, zelfs voor de app-versie. De mobiele app heeft echter veel klachten van gebruikers ontvangen over glitching en bevriezing. De app-versie lijkt lange tijd geen esthetiek en functionaliteit te hebben gekregen. Leden zijn er niet blij mee.

De knop van de app-versie ziet er oud uit en de reactie is traag. Ook ontbreken sommige functies in de desktopversie in de app.

Real Life Review

Ik heb deze app drie jaar geleden verwijderd en vandaag besloot ik het opnieuw te proberen. Dit is wat ik heb ontdekt: deze app glijdt nog steeds en hij zag er ook drie jaar geleden bijna hetzelfde uit! Deze app is sterk verouderd. Het heeft upgrades nodig. Ik kan geen foto’s zien omdat ze zich halverwege tussen de onderkant van de telefoon verbergen en bedekt zijn met advertenties. Het bevriest altijd en ziet er cosmetisch gezien low budget uit. De meeste videoadvertenties kunnen niet worden overgeslagen! Het maakt niet uit of er veel Afro-Amerikanen in deze app zitten, deze app moet worden veranderd. Ik hoop dat ze er snel iets aan doen voordat hun andere leden ook op andere alternatieven overstappen. —Shanice, een universiteitsstudent

Ontwerp en bruikbaarheid

Zowel de website- als de app-versie van BlackPlanet heeft qua ontwerp een upgrade nodig. Het was een van de eerste sites die een online sociale gemeenschap voor Afro-Amerikanen introduceerde. Het zit nu al lang in de cyclus. Maar het lijkt erop dat de ontwikkelaars zijn achtergelaten door de andere sites als het gaat om esthetiek en functies. De knoppen en het algehele ontwerp zien er verouderd uit, plus de functies die het biedt, zijn erg basic.

BlackPlanet-kosten en prijzen

De functies van de site zijn volledig gratis.

Speciale functies

BlackPlanet heeft de volgende speciale functies die interactie en flirten met andere leden meer memorabel maken:

Notes

Maak liefdesbriefachtige berichten die kunnen worden ingesloten met foto’s. U kunt er zoveel sturen als u wilt, gratis.

verhalen

Ken het laatste verhaal over Afro-Amerikaanse beroemdheden. U kunt ook opmerkingen bij het nieuwsartikel toevoegen en uw gedachten met andere leden bespreken.

Ontdekken

Kijk wat andere mensen over iets onder de zon te zeggen hebben, net als op andere sociale netwerksites. Leden kunnen reageren op deze berichten of deze leuk vinden, zodat ze populair kunnen zijn.

Chat room

Word lid van een openbare chatroom en bespreek om de andere leden van BlackPlanet te leren kennen en vrienden te vinden. Je kunt gratis lid worden van de chatrooms.

Onze beoordeling

Inschrijven: 2.0 / 5
Contact maken: 3.0 / 5
Profielkwaliteit: 3.0 / 5
App: 2.0 / 5
Real Life Review: 2.5 / 5

Conclusie van de redactie

BlackPlanet is misschien een van de eerste sites die zijn gemaakt op maat van de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap, maar het lijkt erop dat het te traag was om de eisen van de online wereld bij te houden. Het heeft veel ontwerp- en functie-upgrades nodig. Zelfs leden die er al een tijdje zijn, merken dit op. De jaren dat BlackPlanet de gemeenschap onderhoudt, zal verloren gaan als ze geen gehoor geven aan de verzoeken van de gemeenschap. Hierdoor is BlackPlanet mogelijk geen geschikte plaats om verliefd te worden. Voor andere aanbevelingen voor datingsites kunt u onze categorie Personals bekijken.

FAQ

Informatie

Wat is Black Planet?

Het is een Afrikaans-Amerikaanse sociale netwerkdienst. De primaire diensten omvatten matchmaking en vacatures.

Wanneer werd BlackPlanet gelanceerd?

Het werd in 2001 gelanceerd door internetanalist Omar Wasow en Benjamin Sun, CEO van Community Connect.

Is BlackPlanet gratis?

De functies en diensten van BlackPlanet zijn gratis. Je kunt de app ook gratis downloaden op je Android- of Apple-apparaat.

Hoe kan ik de advertenties op BlackPlanet verwijderen?

Het is op dit moment niet mogelijk om advertenties te verwijderen. De videoadvertenties duren meestal ongeveer 15 tot 30 seconden, maar het meeste kan worden overgeslagen.

Moet ik mijn e-mailadres verifiëren nadat ik een account heb aangemaakt?

Er is geen verificatieproces nodig op BlackPlanet. U kunt inloggen op uw account na registratie.

Usability

Hoe kan ik reageren op een nieuwsartikel op BlackPlanet?

Ga naar het tabblad “Verhalen” en kies vervolgens het gewenste nieuwsartikel. Scrol naar de onderkant van de pagina om het opmerkingenvak te zien. Typ je reactie en klik op ‘posten’.

Waar vind ik de nieuwste berichten op BlackPlanet?

Op de startpagina ziet u drie categorieën openbare berichten die u kunt bekijken: Trending, Dope en Now. Ga naar ‘Trending’ voor de meest geliefde berichten, ‘Dope’ voor de meest gereageerde en ‘Nu’ voor de meest recente.

Hoe verzend ik een notitie op BlackPlanet?

Klik op de gebruikersnaam van het lid dat u een bericht wilt sturen. Klik boven aan hun profielpagina op de vervolgkeuzepijl naast ‘Contact’. Klik op “Notitie verzenden” en typ uw bericht in het tekstvak.

Wat is het doel van de “prop” knop?

In plaats van ‘zoals’, gebruikt BlackPlanet het woord ‘prop’ op zijn site. Als u hierop klikt, krijgt u een resultaat vergelijkbaar met leuk vinden.

Hoe houd ik van een openbare post op BlackPlanet?

Onder elk bericht ziet u twee knoppen: “overslaan” en “prop”. Klik op ‘prop’ om leuk te vinden of op ‘overslaan’ om te negeren.

Veiligheid

Wat is de waarschuwing ‘Niet beveiligd’ in de adresbalk?

Webbrowsers taggen BlackPlanet als niet veilig. De waarschuwing verwijst naar het gebrek aan beveiliging bij het verbinden met die pagina.

Hoe snel zal mijn profiel zichtbaar zijn in de zoeklijst?

Uw BlackPlanet-profiel is onmiddellijk zichtbaar nadat u de registratie hebt voltooid. Andere leden kunnen uw profiel zien als u een bericht plaatst of op verschillende profielen reageert.

Kan ik bepalen wie mijn account op BlackPlanet kan bezoeken??

Er is nog geen functie die de privacyinstellingen van leden kan beheren. Alle berichten zijn vanaf nu openbaar.

Kan ik een andere gebruiker op BlackPlanet blokkeren?

Er is nog geen functie om andere leden te blokkeren, maar je kunt hun berichten overslaan. Dit verkleint de kans dat je weer in hun berichten struikelt.

Hoeveel “rekwisieten” kan ik aan een ander lid op BlackPlanet geven?

Je kunt slechts één “prop” of like geven aan iemands profiel per dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top